Akcija davanja krvi za registar matičnih stanica za pomoć malom Leu Ađamić iz Gradišta

Akcija davanja krvi za registar matičnih stanica za pomoć malom Leu Ađamić iz Gradišta

Napokon! Uz ogroman rad i trud gospođe Janje Stojanović i neupitne podrške Crvenog križa Županja uspjeli smo organizirati AKCIJU DAVANJA KRVI ZA REGISTAR MATIČNIH STANICA ZA POMOĆ MALOM LEU AĐAMIĆ IZ GRADIŠTA.


Dragi sugrađani, 
Udružimo se još jednom i spasimo još jedan mladi život, život malenoga Lea, koji je tek kročio na ovaj svijet a sudbina se već tako grubo s njim igra. 
Leo boluje od vrlo rijetke bolesti (Wiskott-Aldrich sindroma) i jedini način ozdravljenja za njega je transplatacija koštane srži. 
Svi koji žele pomoći mogu tako da se upišu u registar darivatelja matičnih stanica.

Iz tog razloga će u ponedjeljak 15.07. 2019. od 11:00 do 14:00 sati u prostorijama Boravka za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja u ulici Braće Radića 101 u Županji biti organizirana akcija davanja krvi za registar matičnih stanica zaklade Ane Rukavine za pomoć malom Leu Adžamić iz Gradišta!

Sama procedura za donatora je brza, bezbolna i bezopasna (kao uobičajeno vađenje krvi) a mogući donator se pronalazi pregledom uzorka krvi. 
Donatori mogu biti zdrave osobe od 18 do 40 godina.


Vrlo je važno da znamo približan broj mogućih donatora zbog organizacije zato vas molimo da se izjasnite.


Molimo vas u ime malog Lea i njegove obitelji da se u što većem broju odazovete ovoj akciji i davanjem uzorka krvi postanete mogući donator i tako spasite život malog Lea ali i mnogih drugih.

Preuzeto sa:
https://zupanjac.net